8 Kasım 2019 Cuma

2019-2020 Sonbahar / Kış Modası

2019-2020 Sonbahar-Kış sezonunda bir çok markanın, karmaşık kesimleri, hacimli giysileri, danteli, fırfırları ve canlı renkleri, sateni, ipek ve parlak kumaşları, pamuk, tüvit, kadife ve yün üzerine klasik örgüleri, transparan giysileri, korseyi ve deriyi çok fazla kullandıklarını görüyoruz



Kadife, kadife, kadife... özellikle bu sezonun en önemli parçalarından. Patchwork elbiseler ve farklı dokudaki malzemelerin kombinasyonları oldukça fazla. Bu sezon cinsiyet ayırmadan unisex kıyafet üreten tasarımcıların kıyafetleri çok fazla, özellikle 70' li yılların sokak giyim tarzları, takım elbiseleri, bol pantolonları, büyük omuzlu ceketleri, blazer ceketleri, büyük boy giysileri ön planda. Ama aynı zamanda 90' ların biraz dağınık saç ve makyajları, yırtık pantolonları, bantları, uzun kollu gömlekleri, balıkçı yakaları, t-shirtleri moda olmaya devam edecek. Maskülen tarz takım elbiseleri çok göreceğiz. Düz kesim ve özellikle balıkçı yaka elbiseler, düşük omuz, tek omuz gibi omuzları çıplak bırakan kıyafetler, özellikle pileli etek ve elbiseler ve asimetrik kesimler kullanılmış. Ayrıca bir çok büyük moda devlerinin defilelerinde siyah deri trençkotları görüyoruz. Örme elbiseler ve trikolar yine bu sezonun gözdeleri. Daha önce belirttiğim gibi transparan çok moda. Chloe ve Christian Dior defilelerinde özellikle kot üzerine kot kullanılmış. Kot pantolon üzerine kot gömlek, kot etek üzeri kot ceket bu sezonun trendlerinden.






Bu sezonun bir diğer trendi ise, sağ ve sol tarafı farklı renkteki elbiseler. Ortadan çizgiyle iki eşit parçaya ayrılmış gibi iki ayrı renkten oluşan elbiseler oldukça şık. Yakaya takılan fiyonklar ve yakası kendinden şeritli ve fiyonk yapılabilen gömlekler de yine sezonun trendleri arasında yer alıyor.






Derinin bu sezona damga vuran parçalardan bir diğeri olduğunu belirtmiştik. Deri trençkotlar dışında deri elbiseler ve deri alt üst takımlarda bu sezonun gözdeleri. Tulumlar yine moda. Pijama havasında saten pantolon bluz takımları yine görmeye devam edeceğiz. Vücudun belirli kısımlarında açılan pencerelerden ten dekoltesini göreceğiz. Özellikle soğuk iklimlerde yaşayanların çok tercih ettiği ultra kabarık montlar sezonun trendlerinden. Kocaman cepleri olan ceketler, elbiseler, tüylerle kaplı kıyafetler, salaş bol pantolonlar, maxi etekler, kabarık kollu bluzlar, askeri desenler, pelerinler, polarlar, taklit kürk mantolar, kürk yakalar, kapitoneler yine 2019-2020 Sonbahar- Kış sezonunun trendlerinden. 







Renk paleti, sarı, turuncu, kırmızı, yeşil ve mavi gibi baskın parlak renklere sahip. Sık kullanılanlar arasında kiraz, zeytin yeşili, derin mavi, bej ve kahverengi var. Leopar, bitkisel motifler ve ekose baskılar var. Bu arada, ekose de 2019-2020 sonbahar-kış sezonunun en önemli trendlerinden biri. Renk kısıtlaması yok. Hem sakin hem de en yoğun renkler moda. Kokteyl ve gece kıyafetlerinde birçok tasarımcı saçak, yapay elmas, parıltı, simli payetler kullanmış. 







Bu sezon çok farklı tarz, renk ve kumaşta kıyafetlerin olması, bazılarının geçen senelerden devam etmesi, özellikle önceki sezonlardan sahip olduğumuz kıyafetlerimizi değerlendirebilmemiz açısından oldukça avantajlı. Mutlaka elimizdeki bu parçaları kombinleyebiliriz. Bu sezon daha özgür ve özgün kararlar verebileceğimiz bir sezon. Zaten moda ne olursa olsun, onu kendimize özel bir giyim tarzına çevirmek, kendi dokunuşumuzu, kendi imzamızı katmak her zaman daha kıymetlidir.