13 Ocak 2023 Cuma

En Etkili 5 Kadın Parfümü

1- Coco Mademoiselle Chanel

Kendinden emin, özgür kadının kokusu. Güçlü karakterdeki oryantal özelliğine rağmen bir o kadar da şaşırtıcı derecede ferah,son derece etkili, çekici ama zarif bir kokudur. Chanel'in klasikleşmiş kokusu olmasına rağmen hiç bir zaman eskimeyen, kullananlarda bağımlılık yapan, imza parfüm değerinde bir kokudur.

Üst notalarında; portakal, mandalina, bergamut, portakal çiçeği, orta notalarında; Türk gülü, yasemin, mimoza, ylang ylang, alt notalarında ise; paçuli, beyaz misk, vanilya, vetiver, opoponax ve tonka fasulyesi bulunmaktadır.

Her yere uygun kullanımı olan Coco Mademoiselle, zamansız bir kokudur. 

2- Narciso Rodriquez For Her

Narciso Rodriguez, zamanımızın önde gelen Amerikalı tasarımcılarından biridir. Narciso Rodriguez'in ilk kokusu for her, nadir bir misk özünden esinlendi ve kadınlara bir armağan olarak yaratıldı. On beş yıldan fazla bir süre sonra, global parfüm dünyasında bir ikon, bir lider ve bir fenomen haline geldi. For her ve NARCISO serileri başta olmak üzere Narciso Rodriguez kokuları, karakteristik, zamansız, her zaman hatırlanan ve sürekli olarak sevilen bir misk imzası ile tanımlanmaya devam ediyor.

Üst notalarında; gül ve şeftali, orta notalarında; misk ve amber; alt notalarında; paçuli ve sandal ağacı bulunmaktadır. 

İlk sıkıldığında ağır olan koku kısa bir süre sonra güzelleşir. Çok kalıcı ve her yerde kullanılabilecek bir kokudur.

3-Chanel Chance Eau de Parfum

Sıktığınız ilk andan itibaren yüksek derecede yayılım gösteren, herkes tarafından dikkat çekebilecek, ardınızda izinizi bıraktırabilecek aynı zamanda, modern, güçlü, cesur ve özgüveni yüksek bir kokudur.

Üst notalarında; pembe biber, orta notalarında, yasemin ve iris, alt notalarında ise paçuli, misk ve vanilya bulunmaktadır.

Chanel Chance, özellikle yayılımı çok yüksek ve çok kalıcı bir kokudur. Özellikle sonbahar ve kış mevsimi için çok daha uygundur.

4-Armani Code Eau de Parfum

Zarif, kalıcı, etkileyici, çekici, sofistike ve baştan çıkarıcı bir kokudur.

Üst notalarında; italyan portakalı, yasemin ve acı portakal, orta notalarında; yasemin, portakal çiçeği ve zencefil, alt notalarında; bal, vanilya ve sandal ağacı bulunmaktadır.

5-Tom Ford Velvet Orchid

İçeriği son derece zengin olan Velvet Orchid, hem tatlı hem de çiçeksi bir koku sunar. Bu zengin birleşim son derece çekici ve kalıcıdır. Tom Ford markasının Black Orchid parfümüne göre çok daha hafif ve yumuşak bir kokudur. 

Üst notalarında; rom, bal, mandalina ve bergamut, orta notalarında; orkide, yasemin, gül yağı, manolya, sümbül, portakal çiçeği, nergiz, alt notalarında; vanilya, sandal ağacı, süet, labdanum, peru balsamı ve myrrh bulunmaktadır.